20 Ocak 2009 Salı

Nokia E51 Çıktı


Nokia E51 Çıktı


Nokia, dün tanıttığı E 51 model cep telefonu Hem GSM şebekesinden hem de internet üzerinden çok ucuza konuşturuyor. Telefon için bir de foto-galeri hazırladık.




Nokia'nın bir süredir sessiz kalmasının nedeni anlaşıldı. Diğer telefon markalarına göre daha sık yeni model çıkaran firmanın, en son ürünü dün tanıtıldı. Hem GSM şebekelerini kullanan hem de kablosuz ağların olduğu bir alanda internet üzerinden ücretsiz / çok uygun fiyata sesli görüşme yaptıran (VoIP) telefon Nokia E51, tanıtıldı. Telefon, daha çok işadamları için kullanışlı diyebiliriz.




İzleyin











İş Profesyonelleri İçin




E-posta göndermek ve internet kullanmanın yanı sıra Nokia'nın kendi sayfasından sunduğu Gizmo gibi internet üzerinden bedava sesli görüşme imkanı sağlayan yazılımları da destekleyerek faturalarınızın miktarını düşürmeyi hedefliyor.




Sadece İş mi?




Hem işi hem de eğlenceyi bir arada sunmak isteyen Nokia, yeni modelde FM radyo ve 2 megapiksel kamera ve Windows Live servislerini de eklemeyi de ihmal etmemiş.

Ne Zaman ve Hangi Fiyata?


2007'nin son çeyreğinde piyasada olması beklenen ürünün tahmini yurtdışı fiyatı ise 350 Euro civarında.

Samsung SGH-U600




Geçtiğimiz ay Dubai'de lansmanı yapılan Samsung SGH-U600, firmanın çok talep gören Ultra serisinin devamı niteliğindeki UltraII serisinin önemli bir ferdi olarak dikkat çekiyor. Gerek dünyada gerekse ülkemizde pek çok ürün kategorisinde başa güreşen Samsung, gerilerden geldiği ülkemiz cep telefonu pazarında da hızlı bir şekilde yükselerek 2. sıraya yerleşti. Üstelik yükselişteki ivmeye bakılırsa, Samsung'un 2008 sonuna doğru pazar lideri olması şaşırtıcı olmayacak. Genel olarak baktığımızda Samsung cep telefonlarında özellikle tasarıma ağırlık verildiğini söylemek mümkün. Öyle ki giriş, orta ya da üst seviye modellerin hemen hepsinde ergonomi ve şıklığı bir arada görüyoruz.

Zarif ve hoş bir cep telefonu

Telefonu elinize aldığınızda ilk dikkatinizi çeken özellik, tabii ki göz alıcı kaplaması ve inceliği oluyor. 10.9 mm, yani 1 cm'den biraz kalın olan U600, kayar kapaklı telefon kategorisindeki en ince telefon olma özelliğine sahip. Bunun dışında ürün, Samsung'un oldukça revaçta olan Ultra serisinin amiral gemisi D900'ün geliştirilmiş bir modeli sanki.

Parmaklarınız ister kalın ister ince olsun, nümerik tuşların kullanımı oldukça kolay. Kontrol tuşları ise dokunmatik olmalarıyla dikkat çekiyor. Telefonda kullanılan Etkin Güç Kullanımı Çözümü özelliği (OPUS) sayesinde konuşma süresi artırılırken konuşma ve bekleme süresinde de gelişme sağlanmış. Ayrıca ilk Ultra serisi için tasarlanan ve ses kalitesini artıran, parazit önleyici SSMT özelliği, tüm Ultra II serisi modellerle birlikte SGH-U600'de de bulunuyor. Ayrıca Ultra II serisindeki telefonlara ait ses yükselticilerin Bang&Olufsen tarafından tasarlandığını da belirtelim. Samsung'un Ultra II serisinde müziğini yanında taşımak isteyenleri de hedef kitlesi haline getirdiğini söylemek mümkün. Bu amaçla üretilen serideki ilginç modeller bir yana dursun, SGH-U600, ergonomik telefon konseptini zengin bir multimedya deneyimiyle taçlandırıyor. Dâhili müzik çalar ile şarkılarınıza not verip sıraya sokabilir, albüm görselleriyle renklendirerek şarkılarınızın daha kolay tanınmasını sağlayabilirsiniz.

Telefonla gelen kartvizit tarama özelliği, mükemmel değilse de pratikte kolaylık sağlayabiliyor. GSM 850-900- 1800-1900 ve EDGE desteğine sahip olan telefonda BlueTooth 2.0 ve RDS destekli FM radyo da unutulmamış. Üründeki ofis dökümanı görüntüleyici, özellikle mail ile gelen dosyalarda çok işe yarıyor. Ya da opsiyonel kablo ile telefondan video çıkışı alarak powerpoint sunumu bile yapabilirsiniz. Kutudan çıkan USB kablo da cabası. Üründeki 3.2 megapiksel kamera ile otofokus fotoğraf çekmek mümkün. Ayrıca yardımcı aydınlatma sayesinde özellikle yakın mesafe çekimlerde nispeten başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Sonuç: Mavi, mavi-kırmızı, beyazkırmızı, gümüş-beyaz, sarı-siyah renklerde satışa sunulmuş olan Samsung SGH-U600, alışılageldik Samsung zarafetini bir adım ileri taşırken, gelişkin medya oynatıcı ve FM radyo gibi özellikleriyle, kullanıcılara konfor ve zengin özellikleri birlikte sunuyor. Samsung SGH-U600, işadamlarından, gençlere ve hanımlara, farklı kesimlerin beğeneceği pek çok özelliği bünyesinde toplamış.

SON MODEL CEP TELEFONLARI

SON MODEL CEP TELEFONLARI




Nokia ve Philips'in son çıkan eşsiz telefonları, dünyanın en pahalı telefonu, fiyatları, özellikleri.








NOKIA N8600 LUNA



Nokia'dan 'premium' telefon serisine yeni bir tanesi daha yolda. Oldukça kaliteli malzemeden yapılan cihazın fotoğrafları Internet'te görünmeye başladı. 2Megapixel kameralı, 1GB'da hafızası var yazana göre. Bu kayan kapaklı telefonun önümüzdeki günlerde daha detaylı bilgilerini görmeye başlamış oluruz.


NOKIA 8800 TAKİPÇİSİ Mİ?



Nokia'nın pahalı 8800 modelinin takipçisi olabilecek bir telefonun fotoğrafları. 8800, az bulunan bir model özellikler yüksek gelir seviyesine hitap eden tasarımı ve alaşımıyla hitap ediyor. Tabii ki tek nedeni fiyatı, çok gelişmiş özellikleri olmamasına rağmen fiyatının bin YTL'nin üzerinde olması. 8800'ın benzeri böyle bir model geldiğine göre (ki metali yine aynı kaliteli cinsten mi buna bakarak takipçisi olup olmadığına karar vermek lazım), 8800'ın belirli bir kitle tarafından tercih edildiğini söyleyebiliriz.



PHILIPS XENİUM NRG


Philips'in Xenium isimli bu modeli normal cep telefonu piliyle çalışıyor fakat piliniz bitmeden önce, normal kalem pil koyarak şarj etmesini sağlayabiliyorsunuz. Yazana göre 3 saatlik konuşma süresini bu şekilde elde edebiliyormuşsunuz. Pili sık sık biten birisi olarak, telefonun oldukça ilginç olduğunu söyleyebilirim.
Öte yandan çözüm kalem pil kullanmak mıdır emin değilim ama yeni renkli ekranlı ve bir çok özellikli telefonların pil sorunlarını artık çözmeleri gerekiyor. Ekranlar iyileşip, özellikler artarken, cihazların pil ömürlerinin azalıyor olması kabul edilemez bir şey. Yani temel özellikdir pil. Pil yoksa hiçbir özellik çalışmaz. Ya yapacak bir şey yok ya da üreticiler daha dikkat çeken özelliklere kafa yorduklarından pil ömrü gibi arka planda kalmış bir şeyle ilgilenmiyorlar. Hangisi dersiniz?



DÜNYANIN EN PAHALI TELEFONLARI



Wired dergisi, en pahalı telefonları göstermiş. Sanki bir marifet. Yanda görünen Nokia Vertu Cobra. Üzerine değerli taşları koyarsan her şey pahalı olur. Dünyanın en pahalı arabası pırlanta taşlarla süslenmiş bir araba olabilir o zaman veya evi? Sadece en pahalı demek için mi bunların hepsi?
Bu Nokia'nın fiyatı 310,000 Amerikan Doları.



NOKIA 5700 EXPRESS MUSİC



Nokia, müzik telefonu konusunda biraz daha iyi adımlar atmaya başladı. Gençlere daha uygun, daha eğlenceli modellerle pazarda yer edinmeye çalışan Nokia yine de biraz kalın görünüyor. Bunun nedeni de aynı zamanda 3G bir telefon olması. 2 megapixel kamerası da bulunuyor.