2 Şubat 2011 Çarşamba

iphone 4.2.1 jailbreak - jailbreak 4.2.1, iphone 4.2.1 unlock (Resimli Anlatım)

 iphone 4.2.1 jailbreak

iOS 4.2.1 sürümünün yayınlanması ile beraber Dev Team'de hummalı bir çalışmaya girdi ve sizler için Redsn0w 0.9.6b4 jailbreak programını güncelledi. Böylelikle iPhone 3GS (yeni bootrom), iPhone 4, iPad, iPod touch 2G (MC Modeli), iPod touch 3G ve iPod touch 4G cihazlarınızı iOS 4.2.1 sürümü ile jailbreakli bir şekilde kullana bileceksiniz. Ancak iPhone 3GS (eski bootrom), iPhone 3G ve iPod touch 2G (MC Model Olmayan) cihazların dışındaki cihazlar tethered diye tanımlanan cihaz kapatılıp açıldığında tekrar jailbreak yapılması durumunda olduğunu belirtelim.
Comex ve bu konuda çalışan diğer hacker'lar tüm cihazları un-tethered yani tam anlamı ile jailbreak yapılabileceği açıkları aramakla meşgul ki kısa zaman sonra da bunu yayınlayacaklarını düşünüyoruz. Yukarıda tanımladığımız konulara yabancı olan, anşamayan kullanıcılar olursa aşağıda anlatılacak işleme geçmeden önce bu konuya yorum yapmak sureti ile sorularını iletebilirler (üyelik gerektirir). Ayrıca sim kilitli cihaz sahiplerinin bunu uygulamaması gerekir ki bilindiği gibi henüz unlock uygulaması yayınlanmadı.
iOS 4.2.1 sürümünü Redsn0w 0.9.6b4 sürümü ile nasıl jailbreak yapacağımıza gelince;
 iOS 4.2.1 sürümünü cihazınıza uygun olarak aşağıdaki linklerden indirin. Redsn0w'u da indirmemiş olanlar yine yazımızın sonundan bu sürümü indirebilirler.
iOS 4.2.1 redsn0w JailbreakiOS 4.2.1 redsn0w JailbreakiOS 4.2.1 redsn0w Jailbreak
Yukarıdaki resimlerde (sol baştan itibaren) görebileceğimiz gibi Redsn0w'u çalıştırdık, "Browse" butonundan daha önceden indirdiğimiz iOS 4.2.1 sürümünü programa gösterdik. artık jailbreak yapmaya başlayabiliriz. "Next" butonu ile devam ediyoruz.
iOS 4.2.1 redsn0w JailbreakiOS 4.2.1 redsn0w JailbreakiOS 4.2.1 redsn0w Jailbreak
Yine sol baştaki resimden başlayarak incelediğimizde gösterdiğimiz iOS 4.2.1 sürümünün program tarafından işlendiğini görüyoruz. İşlem bitince "Next" butonu ile devam ettiğimizde ikinci resimde "Just boot tethered" seçeneğini sadece iPhone 4, 3GS (Yeni Bootrom), iPod touch 4G / 3G / 2G, iPad kullanıcıları seçecekler. Diğer cihaz sahipleri ise bu ekranda "Install Cydia" seçeneğini işaretleyerek "Next" butonu ile devam ediyoruz. Üçüncü resime geldiğimizde de cihazımızı DFU moduna almaya hazır olmamızı söyleyen ekran geliyor. eğer DFU moduna almaya hazırsak "Next" butonu ile devam ediyoruz. Cihazımızı kapatalım ve devam edelim.
iOS 4.2.1 redsn0w JailbreakiOS 4.2.1 redsn0w JailbreakiOS 4.2.1 redsn0w Jailbreak
Birinci Aşama: Sıra cihazlarımızı DFU moduna almaya geldi bu ekrana gelince sayaç saymaya başladı ve 3 saniyeliğine (diğer aşamaya geçene kadar) cihazımızın güç düğmesine basılı tutalım.
İkinci Aşama: İkinci resimdeki kısıma geldiğimizde açma/kapama butonundan elimizi çekmeden bu seferde menü butonuna basalım ta ki diğer aşamaya geçene kadar.
Üçüncü Aşama: Şimdi güç düğmesinden elimizi çekelim ve belirtilen süre kadar menü tuşuna basmaya devam edelim.
Bundan sonrasında ise cihazımıza Redsn0w tarafından iOS 4.2.1 sürümünü jailbreakli bir şekilde yüklemesini beklemek kalıyor. Başarılar.
iOS 4.2.1 Sürümleri ve Redsn0w 0.9.6.b4